DU ÄR VÄRD DITT BÄSTA JAG

THE LATEST & GREATEST

Föräldraledig

maj 20, 2018 / Life
OPEN

Att vara föräldraledig har ju i vårt hem landat mest på Hanna-Kerstin och det är väl tur det, hon har uppfostrat både Vincent och William bra. 🙂

Hade jag varit hemma så hade det varit mycket

Halloween 2016

maj 20, 2018 / Uncategorized
OPEN

Porträtt

maj 20, 2018 / Blog
OPEN

En porträttbild kan variera väldigt mycket beroende på ändamålet.
Är det en bild som ska användas privat eller i arbetslivet t ex.
Om bilden ska användas i arbetet ska den kanske spegla ett företags tjänster eller personens arbetsuppgift. Och ska den användas privat skall den kanske beskriva en personlighet eller visa ett vackert yttre.

Midsommar 2017

juli 12, 2017 / Blog
OPEN

Bergen, Norway

juni 13, 2017 / Blog
OPEN

VIEW SLIDESHOW – Press on embedded video below.

Masayoshi Oya – Studio Oyama

april 12, 2017 / Blog
OPEN

 

 

Anna

april 12, 2017 / Blog
OPEN

FiveDotSix Model 2

mars 1, 2017 / Blog
OPEN

Min recension av kameraväskan FiveDotSix Model 2.

Jag har haft den här kameraväskan i snart ett år. Jag har med mig den varje dag, jag bär inte runt på den hela tiden men jag har med mig den, i bilen…eller till kontoret. Och i de fall jag ska fota naturligtvis. 🙂
Först tänkte jag att den troligtvis inte är så användbar, eller smidig utan jag köpte den mest för att jag var i behov av en ny kameraväska som är mindre än min andra Think Thank Airport Accelerator. Och man  dras ju ofta till snygga saker, inte bara funktionella. I alla fall gör jag det. =)
Det slutade med att jag köpte en hel serie av FiveDotSix-väskor på Scandinavian Photo. Fyra stycken närmare bestämt, Model 2, Model 3, Model 4 och Model 5. =)

Efter att ha använt den i snart ett år så tycker jag verkligen att den ÄR smidig. Den är inte så stor om man jämför med att ha med sig en ryggsäck, och man kan lätt ”vika in” remmen och säkra den med en metallpinne. Se bilder.
Gör man detta så får man ett stabilt handtag och den är lätt att bära med sig i handen utan att den hänger och slänger.
Naturligtvis beror det på hur mycket man har i väskan, om jag t ex ska gå på en sightseeing-runda när jag besöker en ny stad så packar jag lätt…då använder jag en lång rem och hänger den på axeln eller diagonalt över bröstet.

Den är även lätt att ha med sig när man flyger, och även ha med sig ett handbagage samtidigt. Det är väldigt smidigt för resor där du inte vill checka in bagage utan kan få med dig ombyte och kamerautrustning på flyget.


FiveDotSix Model 2:

Innermått: 330 x 160 x 230 mm
Yttermått: 340 x 170 x 240 mm
Datorfack: Ja, upp till 13″
Allvädersskydd: Nej
Vikt: 1,9 kg


 

Det jag har i väskan är följande:

Dator:
1x Macbook Pro Retina 13″

Kamerautrustning:
1x Canon 5DsR
1x Canon 5D Mark III
1x Canon 85/1.2L
1x Canon 50/1.2L
1x Canon TS-E 24mm/3.5L
1x Sigma 35mm/1.4 Art

Tillbehör:
Canon RC-6 fjärrkontroll
4-6 batterier
9-10 minneskort
1x Elinchrom Skyport transmitter
2 st lock (objektiv/hus)

 

 

 

Vinterbilder

januari 9, 2017 / FOTO
OPEN

Röda dagar, alltså lediga dagar för de flesta är ofta väldigt uppskattade. (I detta fall fredag, Trettondedag jul.)
De kan t ex användas till något sånt här. En snabb fotografering men som helt plötsligt skapar ett minne  och som man dessutom kan titta tillbaka på.

Ibland presenteras rätt förutsättningar i form av väder, plats och att saker helt enkelt faller på plats och då kan man snabbt konstatera att man fångat några bra bilder på kort stund.

Dessa bilder på Louise med barnen Alvin och Vilma togs i samband med att jag skulle fotografera mina pojkar Vincent och William och eftersom Louise bor granne med mig så var det inte så mycket verkstad eller planering bakom den här fotograferingen utan mer, ”Vi kör på så får det bli lite som det blir”.
Det var ju även ganska kallt denna fredag så vi fick jobba snabbt så jag tog 130 bilder på fem personer (varav 4 barn) på 11 minuter.

Och då inkluderas även inbärande av barn tillbaka till varm bil. 🙂
Så som sagt, det var en väldigt snabb, och för mig ganska stressig fotografering men det var värt det.
Jag fick många bra bilder tycker jag så jag är nöjd. 🙂

P.S.
Bilder på Vincent och William kommer jag nog ladda upp i ett senare inlägg.

Parfotografering 2017

januari 8, 2017 / Projekt
OPEN

Såhär efter två dygn är jag väldigt tacksam för all respons jag fått från vänner, vänners vänner och andra som fått inlägget delat till sig på olika sätt.
Det är i nuläget ca 15 par som har visat intresse och det är en väldigt positiv blandning på typ av par…det är väldigt kul tycker jag! Det var det jag hade hoppats på.

Som jag skrev i inlägget är detta ett ”projekt” som kommer styras mycket av den tid jag har att disponera utöver min familj och två jobb men detta är något som jag väldigt gärna vill så min första tanke var att jag kommer försöka sikta in mig på ungefär 1 par /månad. Men mycket av detta styrs också av bildidéer. Syftet med detta projekt är att kunna få fram bilder som jag i vanliga fall kanske inte har möjlighet att få fram p.g.a mina olika uppdrags karaktär och även något så enkelt som att på en bröllopsdag har man inte alltför mycket tid att ”fjanta runt”. Man kanske inte kan transportera sig till ”andra sidan ön” till fots, bara för att testa en bild och hoppas på att den blir kanon. Visst, ibland händer sånt…men man får ju vara lite rimlig. 🙂

Så, alltså. Idéer, platser och par…samt möjlighet.
Men jag vill så jag ska absolut försöka!

Jag tackar Er som har hört av sig eller taggat andra samt delat inlägget för det gör detta projekt så mycket ”enklare”. Att ha någonting att utgå från. Att kunna starta planera.
Jag har noterat vilka som har visat intresse och jag hör gärna av mig när jag har kommit längre i planeringen så hoppas jag att vi kan styra upp något!

Tack!

CLOSE MENU