mars 1, 2017 /

FiveDotSix Model 2

Min recension av kameraväskan FiveDotSix Model 2. Jag har haft den här kameraväskan i snart ett år. Jag har med mig den varje dag, jag bär inte runt på den hela tiden men jag har med mig den, i bil...
F
M

Min recension av kameraväskan FiveDotSix Model 2.

Jag har haft den här kameraväskan i snart ett år. Jag har med mig den varje dag, jag bär inte runt på den hela tiden men jag har med mig den, i bilen…eller till kontoret. Och i de fall jag ska fota naturligtvis. 🙂
Först tänkte jag att den troligtvis inte är så användbar, eller smidig utan jag köpte den mest för att jag var i behov av en ny kameraväska som är mindre än min andra Think Thank Airport Accelerator. Och man  dras ju ofta till snygga saker, inte bara funktionella. I alla fall gör jag det. =)
Det slutade med att jag köpte en hel serie av FiveDotSix-väskor på Scandinavian Photo. Fyra stycken närmare bestämt, Model 2, Model 3, Model 4 och Model 5. =)

Efter att ha använt den i snart ett år så tycker jag verkligen att den ÄR smidig. Den är inte så stor om man jämför med att ha med sig en ryggsäck, och man kan lätt ”vika in” remmen och säkra den med en metallpinne. Se bilder.
Gör man detta så får man ett stabilt handtag och den är lätt att bära med sig i handen utan att den hänger och slänger.
Naturligtvis beror det på hur mycket man har i väskan, om jag t ex ska gå på en sightseeing-runda när jag besöker en ny stad så packar jag lätt…då använder jag en lång rem och hänger den på axeln eller diagonalt över bröstet.

Den är även lätt att ha med sig när man flyger, och även ha med sig ett handbagage samtidigt. Det är väldigt smidigt för resor där du inte vill checka in bagage utan kan få med dig ombyte och kamerautrustning på flyget.


FiveDotSix Model 2:

Innermått: 330 x 160 x 230 mm
Yttermått: 340 x 170 x 240 mm
Datorfack: Ja, upp till 13″
Allvädersskydd: Nej
Vikt: 1,9 kg


 

Det jag har i väskan är följande:

Dator:
1x Macbook Pro Retina 13″

Kamerautrustning:
1x Canon 5DsR
1x Canon 5D Mark III
1x Canon 85/1.2L
1x Canon 50/1.2L
1x Canon TS-E 24mm/3.5L
1x Sigma 35mm/1.4 Art

Tillbehör:
Canon RC-6 fjärrkontroll
4-6 batterier
9-10 minneskort
1x Elinchrom Skyport transmitter
2 st lock (objektiv/hus)

 

 

 

CLOSE MENU